در حال بارگذاری ...
...

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد

برای طرح تئاتر شهر زنجان، 80 میلیارد تومن بودجه اختصاص یافته است

محمدمهدی اسماعیلی در سفر به زنجان و در دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر این شهر، از اختصاص بودجه ۸۰ میلیارد تومانی برای ساخت تئاتر شهر زنجان خبر داد و خواستار تکمیل هر چه زودتر این پروژه شد.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در زنجان، عصر روز شنبه شانزدهم دی 1402، محمدمهدی اسماعیلی، در سفر به این استان، در نشست تبیینی با اصحاب فرهنگ و هنر حاضر شد و با آنها به گفت‌وگو پرداخت.

در این نشست، حمیدرضا قزلباش، به نمایندگی از هنرمندان هنرهای نمایشی پشت تریبون رفت و گفت : «جناب وزیر، به شهر ما زنجان، شهر هزار حادثه با تاریخی شگفت با باغ ها، کوچه‌ها، میدان‌ها، گذرگاه‌ها، تکیه‌ها، حسینیه‌ها و سراچه‌های منحصر به فرد خوش آمدید. امید آن دارم که در مدت اقامت‌تان در این شهر  کهن، شاهد لحظاتی خوش و خاطراتی دل‌انگیز و به یاد ماندنی باشید.»

او افزود: «اینجانب به نمایندگی از کنشگران نمایشی استان، به اطلاع آن جناب می‌رسانم که نمایش در زنجان، دارای دیرینگی و عقبه پر باریست که پا به پای مراکز دیگر، فعالیت‌های نمایشی عمده‌ای داشته است، چه بسا از قدیم‌الایام، تظاهرات نمایشی میدانی و نقل و نقالی و واقعه‌خوانی در بسترهای زیستی گوناگون مد نظر بوده است و همواره خیل نظاره‌گران مشتاق جهت نظاره انواع نمایشگری‌ها، در میادین شهر گرد می‌آمدند تا لحظاتی از قیل و قال زندگی روزمره رها شوند و در دنیای اسطوره و افسانه سیر کنند.»

قزلباش ادامه داد: «در کنار این، همواره در ایام سوگواری، انواع مجالس تعزیه از دیرباز خیل مشتاقان عصمت و طهارت را به تکیه‌ها، کاروانسراها و میادین می‌کشاند تا با چشمانی اشکبار و دلی اندوهگین، نظاره‌گر تراژدی عظیم کربلا باشند.»

این هنرمند با اشاره به فعالیت‌های تئاتری به شکل نو در این شهر گفت: «نمایش از نوع کلاسیک آن نیز از سال 1315 در منطقه زنجان پا گرفته و تا به امروز ادامه پیدا کرده است و انشاا... پس از این نیز با امید به خدا و یاری مسئولین و متولیان فرهنگی تراز اول کشور ادامه پیدا خواهد کرد. اما آنچه که مد نظر است، اینکه تئاتر زمانی می‌تواند رود روانی باشد که از پشتوانه مالی و تشکیلاتی منسجمی بهره ببرد که متاسفانه فضای تئاتر ما فاقد آن است و همین علتی بر سردی و دلمردگی کنشگران نمایشی شده است. با این همه، هنرمندان هنرهای نمایشی استان به برکت وجود شما در این استان، امیدوار گشته‌اند تا موانع و مشکلات را از سر راه این هنر مقدس و هنرمندان متعهدش برداشته شود. در پایان چند درخواست از شما داریم که خلاصه وار خدمت شما عرض می‌کنم:
1- تکمیل و تجهیز ساختمان تئاتر شهر واقع در فرهنگسرای امام خمینی (ره) که حدود 15 سال است به صورت نیمه کاره مانده است. بدبهی است احداث و تکمیل این پروژه در پویایی و پیشرفت هنر نمایش در استان نقش بسزایی خواهد داشت.
2- احداث پلاتوهای  نمایشی هرچند کوچک و کم هزینه در شهرستانهای فعال استان همانند ابهر، خدابنده، خرمدره و طارم. 
3- حمایت مالی ویژه از انجمن نمایش زنجان بابت تولید نمایش‌های فاخر.»

در ادامه این نشست، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن محکوم کردن حادثه تروریستی کرمان گفت : «طرح‌هایی مثل تئاتر شهر که برای آن ۸۰ میلیارد تومان کنار گذاشته شده است، باید هر چه سریع‌تر پیشرفت کند که با سرانجام رسیدن آن، استعداد‌های مناطق غرب کشور در اینجا شکوفا می‌شود.»

او ادامه داد: «در بیش از ۳ هزار مسجد راه‌اندازی پایگاه قرآنی را دنبال کرده‌ایم. همچنین نگاه ما به زنجان به عنوان یک حوزه فرهنگی بسیار تاثیرگذار در کشور است و باید بتوانیم فضای فرهنگ و هنر را در این استان تقویت کنیم.»

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: «قرارگاهی به نام شهید آوینی ایجاد کرده‌ایم، در این قرارگاه برای انجمن‌های تجسمی، نمایشی، موسیقی، ادبی، جامعه رسانه و فعالان قرآنی و... میز مستقلی وجود دارد. برای هر انجمن در هر استان، اعتبار سرانه‌ای پیش‌بینی می‌کنیم و تخصیص اولیه در هفته‌های آینده خواهد آمد که برای همه استان‌هاست.»

اسماعیلی با تاکید بر اینکه ایران تنها تهران نیست، تاکید کرد: «۳۵ درصد آثار جشنواره فجر، تولید استان‌هاست. نگاه ما حمایت جدی از هنرمندان استانی است.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «در استان‌های مختلف رفت و آمد داشته‌ام، هرجایی رفته‌ام با اصحاب فرهنگ و هنر گفت‌وگو داشته‌ام و وظیفه ما حضور در استان‌هاست و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مردمی‌ترین وزارتخانه دولت است و در حال حاضر نزدیک ۸ هزار موسسه چند منظوره و ۲۵۰۰‌موسسه قرآنی داریم.»

او با بیان اینکه مسائل معیشتی هنرمندان مسئله مهمی است و اقدامات را از تهران شروع کرده‌ایم و در استان‌ها نیز باید شروع شود، ادامه داد: «در حوزه مسائل شخصی هنرمندان هیچ حد و مرزی وجود ندارد. بدون در نظر گرفتن تفکرات سیاسی به هنرمندان و اصحاب فرهنگ خدمات ارائه می‌دهیم. پیشرفت و توسعه کشور را در تنوع دیدگاه و سلیقه‌ها می‌دانیم و آزادی اندیشه و بیان جزو دستاوردهای انقلاب اسلامی بوده است و خود را متعهد به حفظ آن می‌دانیم.»

اسماعیلی با بیان اینکه سال گذشته با یک جنگ ترکیبی دشمن همراه بودیم و برخی دچار اشتباه محاسباتی شدند، فضای بازگشت اهالی فرهنگ و هنر را مساعد اعلام کرد و گفت: « ایرادی نمی‌بینیم، از خیلی‌ها توقع نداشتیم در دوره فتنه دشمن با بی‌بصیرتی کنار افرادی که بدخواه مردم ایران بودند بایستند.»

وزیر فرهنگ داد: «در شبکه نمایش خانگی نیز نظارت بر پخش سریال با صداسیما و بقیه بخش‌ها با وزارت ارشاد است. در عین حال نمایش خانگی را یک فرصت می‌دانیم و معتقد هستیم محتواها باید شایسته جامعه ایرانی باشد.»

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، تاکید کرد: «رونقی که امروز در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه وجود دارد در کشور سابقه نداشته است و امسال سینمای ایران، صنعتی هزار میلیاردی با 30 میلیون مخاطب است. در زمان تحویل دولت، ۵۷۰ سینما تحویل گرفتیم و تا عید این رقم به ۹۰۰ خواهد رسید که تا پایان دولت، ۱۰۰۰ سینما خواهیم داشت.»

او ادامه داد: «در حال حاضر، یک فیلم سینمایی بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان فروش داشته در صورتی که در ابتدای کار بنده، بالاترین فروش کمتر از ۵۰ میلیارد تومان بوده است

وزیر فرهنگ با بیان این نکته که یک پویانمایی با موضوع ضامن آهو بیش از ۵۰ میلیارد تومان فروش داشته است، گفت: «این اتفاقاتی است که نظیر نداشته است، امسال سینمای ایران در آستانه  هزارمیلیاردی شدن و مخاطب بیش از ۳۰ میلیون نفر است.»

اسماعیلی با بیان اینکه در بهترین وضعیت حوزه فرهنگ، هنر و رسانه قرار داریم، ادامه داد: «حتما باید زنجان به یکی از مراکز اصلی زیرساختی تبدیل شود و این کار را می‌کنیم، دنبال ایجاد بزرگراه حکمت بین سهرورد و همدان هستیم.»

او افزود: «کار هنرمند و اهل فرهنگ را باید به دست خودشان بسپاریم، وزارت فرهنگ را از یک وزارت متصدی به یک‌حوزه تنظیم‌گر، ناظر، حامی و تسهیل گر تبدیل می‌کنیم.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد: «در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد که وزارت فرهنگ بتواند برای فعالیت موسسه‌های تک منظوره حقوقی مجوز صادر کند که این یک‌اتفاق مهم در راستای حمایت حقوقی و مالکیت اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه است.»

اسماعیلی در پایان توضیح داد: «طبق قانون جامعی که در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسیده است،همه افرادی که در فضای مجازی دارای رسانه هستند، باید فعالیت خود را ثبت کنند.»