در حال بارگذاری ...
...

گفت‌وگو با عضو هیئت انتخاب سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان

امیر رجبی: حضور کمرنگ پیشکسوتان نقطه ضعف این دوره از جشنواره بود

گفت‌وگو با عضو هیئت انتخاب سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان

امیر رجبی: حضور کمرنگ پیشکسوتان نقطه ضعف این دوره از جشنواره بود

امیر رجبی از هنرمندان قدیمی تئاتر شهرستان خدابنده و عضو شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش این شهرستان است که به عنوان عضو هیئت انتخاب آثار در سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان حضور داشت نقاط ضعف این دوره را عدم پرداختن اثرات نمایشی به موضوعات مختلف اجتماعی و عدم حضور پیشکسوتان تئاتر و نقطه قوت آن را حضور چهره‌های جدید و جوان در جشنواره تئاتر و اضافه شدن بخش تئاتر خیابانی به جشنواره تئاتر استانی است.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از زنجان سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان به دبیری امراله حسنی از ۲۲ لغایت ۲۵ آبان ماه در زنجان برگزار شد.

به همین بهانه گفت‌وگویی با امیر رجبی عضو هیئت انتخاب آثار این رویداد، انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید :

چند اثر در سی و پنجمین جشنواره استان زنجان بازبینی شدند؟

هجده اثر امسال در سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی مورد بازبینی و ارزیابی قرار گرفت که از این آثار دوازده اثر نمایشی در بخش تئاتر صحنه ای و شش اثر در بخش نمایش خیابانی و یک اثر نیز نمایش عروسکی مورد بازبینی قرار گرفت که بعد از نظرات هئیت بازبین هشت اثر در بخش صحنه ای و چهار اثر در بخش خیابانی جهت رقابت به سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان معرفی شدند.
امسال بخش خیابانی به جشنواره های استانی اضافه شده است. این اتفاق چه مزیتی بر تئاتر استان‌ها و به‌خصوص تئاتر خیابانی دارد؟

این که امسال بخش خیابانی به جشنواره تئاتر استانی اضافه شده اتفاق بسیار مبارکی هست و از آنجایی که تئاتر خیابانی در فضای باز اجرا می‌شود و تماشاگران عادی و شهروند هم شاید از کارهای خیابانی دیدن نمایند یک فرصتی هست برای هنرمندان تئاتر برای ارتباط با عموم مردم جهت آموزش های شهروندی میتوان از تئاتر خیابانی کمک شایانی گرفت. همچنین تئاتر خیابانی یا تئاتر خارج از سالن رو نباید دست کم بگیریم و به عنوان زنگ تفریح تئاتر صحنه‌ای به‌حساب بیاوریم. به عقیده بنده همان تئاتر آوانگارد دنیا تئاتر محیطی و خیابانی تئاتر پیشرفته است که باید یک جشنواره جداگانه ای برای تئاتر خیابانی داشته باشیم که زیر سایه تئاتر صحنه ای پنهان نشود.
بعد از وقفه‌ای در حدود ۹ سال ،جشنواره های منطقه ای تئاتر از سال گذشته برگزار می‌شوند، از سرگیری این جشنواره‌ها چه تاثیری بر تئاتر شهرستان‌ها خواهد داشت؟

جشنواره منطقه‌ای علاوه بر ایجاد انگیزه در همه هنرمندان تئاتر شهرستان و استان باعث افزودن به تجربیات هنرمندان تئاتر می‌شود و کارهای خوبی که در جشنواره های مناطق کشور به جشنواره فجر معرفی می شوند به مراتب بهتر از کارهایی خواهند بود که مستقیماً و یا از طریق ارسال فیلم نمایش وارد جشنواره فجر می شوند در هر صورت وجود جشنواره منطقه‌ای علاوه بر ایجاد انگیزه در میان اهالی تئاتر بر کمیت و کیفیت اثر نیز تاثیر خواهد داشت.
برای بهبود وضعیت تئاتر استان زنجان چه راهکارهایی پیشنهاد می‌کنید؟

حمایت از گروه‌های نمایشی و فراهم نمودن بستر کارگاه‌های آموزشی تئاتر با دعوت از اساتید و حمایت از تحصیلکرده‌های آکادمیک تئاتر و حمایت از پیشکسوتان این حوزه و فراهم نمودن شرایط اجراهای عمومی متعدد و حمایت مالی از گروه‌های نمایشی به نظر بنده برای رشد و ارتقای سطح کیفی و علمی تئاتر استان تاثیر به‌سزایی خواهد داشت.

 نقاط ضعف و قوت آثار امسال را در چه می‌بینید؟

نقاط ضعف این دوره عدم پرداختن اثرات نمایشی به موضوعات مختلف اجتماعی و عدم حضور پیشکسوتان تئاتر در جشنواره و نقطه قوت آن، حضور چهره‌های جدید و جوان در جشنواره تئاتر و اضافه شدن بخش تئاتر خیابانی به جشنواره تئاتر استانی است.