گفتگو با بازبین و داور سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان
ساسان قجر : اجرای نمایش در خیابان با نمایش خیابانی تفاوت دارد
ساسان قجر که هم مسئولیت هیأت انتخاب آثار و هم مسئولیت داوری سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان را بر عهده داشت معتقد است هنرمندان باید آموزش ببینند و متوجه بشوند که معنی تئاتر خیابانی با اجرای نمایش در خیابان یا میدانها فرق میکند. دیدن نمایشهای روز دنیا میتواند موجب ارتقای کیفیت آثار نمایشی می شود
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از زنجان سیوپنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان به دبیری امرالله حسنی و میزبانی شهر زنجان از ۲۲ تا ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۲ با داوری محسن سراجی، سعید نجفیان و ساسان قجر برگزار شد.
به همین بهانه گفتوگویی با ساسان قجر انجام دادیم که میخوانید:
سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان را چگونه دیدید؟
با توجه به حضور بچههای جوان و پرانرژی در امسال این نوید خوبی است برای سال آینده که شاهد تولیدات خوبی در اجراهای عمومی و جشنواره باشیم.
امسال بخش خیابانی به جشنوارههای استانی اضافهشده است، این اتفاق چه مزیتی بر تئاتر استانها و بخصوص تئاتر خیابانی دارد؟
اضافه شدن بخش خیابانی خب فینفسه بسیار عالی است اما مهم این است که باید عزیزان نمایشگر آموزش هم ببینند و متوجه بشوند که معنی تئاتر خیابانی با اجرای نمایش در خیابان یا میدانها فرق میکند. به نظرم بیشتر عزیزان نمایش در خیابان اجرا میکنند و این اشتباه است. بهترین حسن این بخش خوب جذب تماشاگر است و باعث میشود فرهنگ اجتماعی بالاتر برود و حتی مردم را به سمت مکانهای اجرایی سوق دهد.
بعد از وقفهای در حدود ۹ سال، جشنوارههای منطقهای تئاتر از سال گذشته برگزار میشوند، ازسرگیری این جشنوارهها چه تأثیری بر تئاتر استانها خواهد داشت؟
خوب جشنوارههای منطقهای در کیفیت آثار تأثیر فراوانی دارد و مثل یک کارگاه آموزشی عملی است و هنرمندان با آثار استانهای دیگر آشنا میشوند و میتوانند تجربه خوبی به دست بیاورند.
بعد از دیدن آثار جشنواره سی و پنجم استان زنجان پیشنهاد و تأکید شما بر برگزاری چه نوع مباحث و کارگاههای تخصصی آموزشی برای ارتقا کیفی آثار این استان است؟
آموزش و برگزاری کارگاهها خوب است ولی اگر ادارات کل ارشاد شرایط را مهیا کنند که هنرمندان بتوانند به پایتخت بروند و نمایش ببینند بسیار تأثیرگذار خواهد بود چون دیدن یکی از بهترین راه برای یادگرفتن و تجربه کسب کردن است.