در حال بارگذاری ...
گفت‌وگو با کارگردان حاضر در سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان

سجاد انصاری: اجرای تئاتر نباید متمرکز به جشنواره‌ها باشد

سجاد انصاری نویسنده و کارگردان نمایش «مرثیه ای برای کلمات» که در بخش صحنه ای سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان حاضر است معتقد است با برنامه ریزی مدون می توان از مشکلات عبور کرد و ایجاد پلاتوهای جدید با امکانات روز دنیا در هر شهرستان می‌تواند به افزایش اجراهای عمومی تئاتر در استان کمک کند.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در زنجان، سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان از 22 لغایت 25 آبان ماه به دبیری امراله حسنی در زنجان در حال برگزاری است

سجاد انصاری با کارگردانی نمایش «مرثیه ای برای کلمات» در بخش صحنه ای سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان حضور دارد، به بهانه این حضور ، گفت‌وگویی با او انجام داده‌ایم که در ادامه خوانید :

داستان نمایش «مرثیه ای برای کلمات» در خصوص چیست؟

نمایشنامه مرثیه ای برای کلمات در مورد بیماری ست که با مراجعه به پزشک متوجه بیماری صعب العلاج خود می شود. از زمان زندگی او فقط 1000 کلمه باقی است و او باید برای زنده ماندن حرف نزند و باید راهی پیدا کند که در این مسیر سخت کمک حال او باشد.

به نظر شما اضافه شدن بخش خیابانی به جشنواره امسال چه تأثیری بر روند برگزاری آن دارد؟

 قعطاً تاثیر گذار خواهد بود چون برای باورپذیری مخاطبان یک اثر آن نیاز به این است که مخاطب به صورت نزدیک با بازیگران اثر ارتباط داشته باشند 

برگزاری جشنواره های مختلف از جمله جشنواره استانی تئاتر چه تاثیری در رشد و اعتلای این هنر می‌تواند داشته باشد؟

ماهیت اجرای جشنواره بسیار با اهمیت است چون اولا رویداد کاملا تئاتری می باشد که کل پیکره استان درگیر برگزاری آن می شود دوما برای ارزیابی دانش و پیشرفت اهداف عالیه این هنر فاخر بحثی لاینفک می باشد سوما برای انتقال تجربیات بین گروههای مختلف تاثیر گذار خواهد بود چهارم اینکه آشنایی با فضای نقد و بررسی میتواند باعث بهبود عملکرد گروهها شودپنحم موجب استفاده از ظرفیت های نمایشی شهرستانها می شود و ششم منجر به رونمایی و بروز رسانی آثار فاخر و رقابت صحیح و کارآمد بین شرکت کنندگان می شود.

جایگاه شهرستان زنجان در تئاتر استان کجاست و چه راه‌کارهایی برای بهبود این جایگاه می‌توانید ارائه دهید؟

متاسفانه در حال حاضر تئاتر شهرستان زنجان در مسیر درستی قرار ندارد.برگزاری نشست ها، کارگروه‌های تخصصی،ورکشاپ‌ها، تآمین و تجهیز کتابخانه های تخصصی، راه اندازی و استفاده از بستر فضای مجازی، استفاده از هنرمندانی که با تئاتر روز دنیا آشنا هستند، به صورت علمی و عملی می تواند منجر به بهبود این روند شود.

 وضعیت اجراهای عمومی تئاتر را در استان چگونه می بینید و برای زیاد شدن این اجراها چه پیشنهادی دارید؟

اجراهای تئاتر نباید متمرکز در ایام جشنواره ها باشد و در طی سال برای انجام آن باید برنامه ریزی های لازم انجام شود. ایجاد پلاتوهای جدید با امکانات روز دنیا در هر شهرستان می تواند به افزایش اجراهای عمومی تئاتر در استان کمک کند.

در مقایسه با ادوار گذشته، جشنواره استانی امسال را چگونه می‌بینید و این دوره چه نقاط ضعف و قوتی دارد؟

به هر حال تن نیمه جان تئاتر در حال تکاپو و جان کندن است اما نیازمند یک عزم راسخ و بنیادی جهت حل کامل و نهادینه مشکلات گذشته و پیشگیری از اتفاقات ناخوشایند احتمالی در آینده است. پس با یک برنامه ریزی مدون و کاملا پیش بینی شده برای پنج سال آتی قطعا شاهد رشد، پویایی، و حضور هنرمندان استان در جشنواره‌های معتبر خواهیم بود.




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با دبیر اجرایی سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان

رضا یاوری: تئاتر  زنجان در حال پوست‌اندازی است
گفت‌وگو با دبیر اجرایی سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان

رضا یاوری: تئاتر زنجان در حال پوست‌اندازی است

رضا یاوری هنرمند تئاتر زنجان و دبیر اجرایی سی و پنجمین جشنواره تئاتر این استان، تصورش بر این است که از سال ۹۷ تئاتر زنجان در حال پوست‌اندازی بوده و این تغییر و تحول به لحاظ حضور، تولید و اجرا در نمایش‌های استان در سال ۹۸ به‌صورت محسوس دیده شده ولی با شروع پاندمی و تعطیلی ...

|

گفت‌وگو با کارگردان حاضر در سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان

اصغر محمدی : بهترین راه حمایت از هنرمندان توجه به آثارشان است
گفت‌وگو با کارگردان حاضر در سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان

اصغر محمدی : بهترین راه حمایت از هنرمندان توجه به آثارشان است

اصغر محمدی از هنرمندان هنرهای نمایشی زنجان و سرپرست گروه نمایشی ساحل زنجان است که امسال با نمایش «لابیرنت» در سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان شرکت کرده بود معتقد است که عدم توجه به تولیدات هنری یک هنرمند منجر به سر خورده شدن او خواهد شد.

|

نظرات کاربران