در حال بارگذاری ...
گفت‌وگو با کارگردان حاضر در سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان

داریوش عربخانی : «بالستیک زخم» در یک فضای رئالیستی روایت می‌شود

داریوش عربخانی کارگردان نمایش «بالستیک زخم» به نویسندگی پیان لاریان در بخش صحنه ای سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان حاضر شده است.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در زنجان، سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان از 22 لغایت 25 آبان ماه به دبیری امراله حسنی در زنجان در حال برگزاری است

داریوش عربخانی با کارگردانی نمایش «بالستیک زخم» در بخش صحنه ای سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان حضور دارد.به بهانه این حضور گفتگویی با او انجام دادیم که شرح آنرا در زیر می خوانید :

از نمایش «بالستیک زخم» بگویید؟

داستان نمایش «بالستیک زخم» به نویسندگی آقای پیان لاریان در یک فضای رئالیستی روایت می شود و درباره دو پسر جوان به نام های مرتضی و بیژن است که در یک  خانه دانشجویی زندگی می کنند و به خاطر مشکلی که برای یکی از دوستانشان پیش می آید یک اسلحه تهیه می کنند و طی اتفاقاتی که می افتد یک نفر را می کشند. این دو ابتدا دچار عذاب وجدان می شوند اما کم کم قبح قضیه برایشان از بین می رود و متوجه می شوند به راحتی می توانند آدم هایی را که در رشد و شکوفایی زندگی شان نقش ترمز را داشته اند به مرور حذف کنند.

به نظر شما اضافه شدن بخش خیابانی به جشنواره امسال چه تأثیری بر روند برگزاری آن دارد؟

فرهنگ سازی و جذب مخاطب بیشتر را به همراه خواهد داشت چون هنر بدون مخاطب معنی پیدا نمی کند.

برگزاری جشنواره های مختلف از جمله جشنواره استانی تئاتر چه تاثیری در رشد و اعتلای این هنر می تواند داشته باشد؟

برگزاری جشنواره های مختلف این حسن را دارد که تعامل و تبادل اندیشه را افزایش داده و تجمیع نوع نگرش ها از زاویه های دیگرگونه و شیوه های اجرایی متفاوت را در یک محل و فاصله زمانی مشخص گرد هم می آورد.

جایگاه شهرستان زنجان را در تئاتر استان کجاست و چه راهکارهایی برای بهبود این جایگاه می‌توانید ارائه دهید؟

تئاتر زنجان در طی چند سال اخیر به خاطر برگزاری جشنواره بین المللی پانتومیم و جشنواره ملی ترک زبانان کشور و همچنین شرکت گروههای نمایشی زنجان در جشنواره های مختلف کشور در سطح بهتری قرار گرفته است و تقاضای بنده این است که به گروههای نمایشی زنجان بیشتر رسیدگی شود به طور مثال می توان پلاتوهای مناسب برای تمرین نمایش احداث کرد یا با تجهیز پلاتوهای موجود می توان اجراهایی در خور شأن مخاطبین هنر در اختیار هنرمندان قرار داد.

 وضعیت اجراهای عمومی تئاتر را در استان چگونه می بینید و برای زیاد شدن این اجراها چه پیشنهادی دارید؟

متاسفانه اجراهای کمی در زنجان به روی صحنه می رود به نظر بنده با حمایت های بیشتر از گروههای نمایشی می توانیم شاهد بهبود و رونق تئاتر در شهرستان زنجان باشیم.

در مقایسه با ادوار گذشته، جشنواره استانی امسال را چگونه می‌بینید  و این دوره چه نقاط ضعف و قوتی دارد؟

شکر خدا امسال بر خلاف سال‌های اخیر به دلیل تعدد شرکت کنندگان جشنواره از کیفیت بهتری برخوردار است.در ضمن صد در صد امسال هم نقاط ضعفی در سخت افزار پلاتو و سالن آمفی تئاتر وجو داشته ولی امیدوارم با حمایت مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان این مشکلات برای جشنواره سال بعد برطرف شده و دغدغه نور و صدا در سالن های اجرا را نداشته باشیم. در نهایت از آقای رضا یاوری دبیر  اجرایی جشنواره تشکر می کنم که مثل یک برادر در کنار گروه‌های حاضر در جشنواره بودند و زحمات بسیاری برای برگزاری جشنواره متحمل شدند.

 




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با دبیر اجرایی سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان

رضا یاوری: تئاتر  زنجان در حال پوست‌اندازی است
گفت‌وگو با دبیر اجرایی سی و پنجمین جشنواره تئاتر استان زنجان

رضا یاوری: تئاتر زنجان در حال پوست‌اندازی است

رضا یاوری هنرمند تئاتر زنجان و دبیر اجرایی سی و پنجمین جشنواره تئاتر این استان، تصورش بر این است که از سال ۹۷ تئاتر زنجان در حال پوست‌اندازی بوده و این تغییر و تحول به لحاظ حضور، تولید و اجرا در نمایش‌های استان در سال ۹۸ به‌صورت محسوس دیده شده ولی با شروع پاندمی و تعطیلی ...

|

نظرات کاربران