در حال بارگذاری ...
...

گفت‌وگو با کارگردانِ حاضر در جشنواره تئاتر استان زنجان

داود نجفی: حذف جشنواره منطقه‌ای در 9 سال گذشته، بدترین ضربه به تئاتر کشور بود

گفت‌وگو با کارگردانِ حاضر در جشنواره تئاتر استان زنجان

داود نجفی: حذف جشنواره منطقه‌ای در 9 سال گذشته، بدترین ضربه به تئاتر کشور بود

داود نجفی، کارگردان جوانِ شهرستان خرمدره که با نمایش «عاشقانه‌های دو بازمانده از یک جنایت جنگی» در سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان زنجان حضور دارد، حذف جشنواره منطقه‌ای در ۹ سال گذشته را بدترین ضربه به تئاتر کشور می‌داند.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در استان زنجان، سی و چهارمین جشنواره تئاتر این استان که از اول آذر شروع شده است، امروز (پنجشنبه سوم آذر) به پایان خواهد رسید و برگزیدگانش را خواهد شناخت.

در حاشیه این جشنواره، گفت‌وگویی با داود نجفی، کارگردان جوانِ نمایش «عاشقانه‌های دو بازمانده از یک جنایت جنگی» داشته‌ایم که می‌خوانید:

موضوع نمایش شما چیست؟

یک نگاه نو و متفاوت به دفاع مقدس است. آسیه، دختر فرمانده‌ای ایرانی است که در زمان دفاع مقدس در بیمارستانی در دزفول پرستار است و عاشق یک رزمنده به نام علی است. طی بمبارانی، دو ترکش وارد بدن آسیه می‌شود و اکنون بعد از ده سال، علی قصد دارد تا ترکش‌ها را از بدن آسیه بیرون بیاورد و این دو که عاشق یکدیگر هستند، از این بابت احساس خطر می‌کنند که از هم جدا شوند. سرانجام ترکش‌ها تصمیم می‌گیرند به سمت رگ‌های اصلی بدن آسیه حرکت کنند  و در نهایت او به همین دلیل شهید می‌شود.

ویژگی این دوره از جشنواره چیست و چه تفاوتی با دوره‌های دیگر دارد؟

ویژگی خاصی در این دوره مشاهده نمی‌شود، البته که شرایط اجتماعی و شیوع بیماری کرونا و مسائل مختلف از قبیل مسائل اقتصادی در این خصوص بی‌تاثیر نیست ولی جشنواره سی و چهارم به لحاظ کیفی با افت نسبت به دوره‌های قبل همراه است.

وضعیت کلی تئاتر زنجان را چگونه می‌بینید و شهرستان خرمدره چه جایگاهی در این وضعیت دارد؟

تئاتر استان زنجان تا قبل از شیوع بیماری کرونا با پیشرفت همراه بود و همواره هنرمندان استان در شرایط گوناگون کار می‌کردند و چراغ تئاتر را روشن نگه می‌‌داشتند. شهرستان خرمدره نیز با تلاش‌هایی که هنرمندان تئاتر این شهرستان انجام می‌دهند رو به پیشرفت است البته که هنرمندان تئاتر شهرستانهای ابهر، زنجان، خدابنده و طارم می‌توانند در این زمینه کمک شایانی به این وضعیت کنند.

همان‌گونه که مطلع هستید جشنواره تئاتر منطقه‌ای قرار است امسال مجدداً برگزار شود. تاثیر برگزاری این رویداد را چگونه می‌بینید؟

صد در صد تاثیر مثبتی خواهد داشت. وقتی که ما در جشنواره‌ای حضور پیدا می‌کنیم، فقط اجرا در آن جشنواره هدف غایی و نهایی نیست و اهداف دیگری نیز مد نظر است از قبیل آشنایی با تئاتر مناطق مختلف و تبادل تجربیات و نظرات. متاسفانه حذف تئاتر منطقه‌ای، بزرگ‌ترین ضربه را در این 9 سال به تئاتر کشور وارد کرده است. خوشبختانه امسال با برگزاری جشنواره منطقه‌ای، مجددا شاهد نزدیکی  هنرمندان تئاتر استانهای مختلف کشور خواهیم بود.